Vana Ceketi
Vanalar daimi bakım gerektiren elemanlar olduğundan vanalara sabit yalıtım uygulamak yerine sökülüp takılabilen ceket tipi izolasyon uygulaması daha doğru bir seçim olur. Vana ceketi ısı enerji verimliliği uygulamalarında öncelikli olarak tercih edilmektedir. Genel olarak amaç sıcak hatlardaki enerji kaybını en aza indirgeyerek mevcut olan ısıyı sabit tutmaktır ve enerji tüketimi konusunda alınan verimle tasarruf sağlamaktır. Vanalar izole edilmezse büyük oranda enerji kaybına neden olur. Ceket izolasyonu sayesinde enerji kaybı en aza indirgenerek işletmenizin enerji giderlerini azaltır. Ve ürünlerinizin bakım onarım süresinde büyük kolaylık sağlar.
Vana Yalıtım Ceketi uzun süre kullanıma uygundur. Hem kolay kullanım ve montaj imkanının olması hem de uzun ömürlü olması sebebiyle rağbet gören vana ceketleri uygulama yapılacağı babaya göre tasarlanmaktadır. Bu türde vana yalıtım sistemlerini sürekli değiştirmeniz gerekmez.
Bunun yanı sıra soğutma ekipmanlarında ortaya çıkan ısının yoğunlaşmaya neden olmasını engeller. İşin özü vana ceketi vanalardaki izolasyon görevini üstlenir. Terlemeyi engellemesi ya da ısı enerjisinin verimli kullanılmasını sağlaması tasarruf açısından oldukça yararlıdır. Bu nedenle geniş bir kullanım alanı vardır.
Vana Ceketi Kullanım Alanları
- Sıcak su ve buhar hatları
- Petrokimya işletmeleri
- İlaç tesisleri
- Savunma ve ordu ekipmanları
- Yemek ve yağ fabrikaları
- Tekstil fabrikaları
- Rafineriler ve gaz isletmeleri
- Plastik fabrikaları
- Petrol ve gaz isleme endüstrisi
İzo Teknik Vana yalıtımı hizmetimiz öncelikle düşük fiyat üstün hizmet politikamızla siz değerli müşterilerimize sunulmaktadır. Düşük maliyetle yüksek tasarruf imkanı sunan vana ceketi hizmetimiz sizin beklentiniz doğrusunda hasırlanmakta ve monte edilmektedir.
Vana Ceketi Avantajları
Vana izolasyon kutusu olarak da bilinen tamir ve bakımı zor olan, vana ya da armatürün bakımı için açıldığında genelde tekrar uygulanamayan bu yalıtım uygulamasının yerine çağımızda uygulaması daha kolay ve işçilik açısından daha avantajlı sökülüp yeniden takılabilen kullanışlı izolasyon çeşidine vana ceketi denir.
Vanalar, bakım gerektiren ekipmanlar olduğundan, bunlarda sabit yalıtım uygulamaları yerine, sökülüp takılabilen ceket tipi izolasyon kullanımı daha uygundur. Vana yalıtımı, ısı enerji verimliliği uygulamalarında tercih edilen uygulamaların başında gelmektedir. Genel amaç sıcak hatlardaki enerji kaybını minimuma indirerek işletme enerjisi giderlerini azaltmaktır.
Eskiden kullanılan bakım onarımı sıkıntılı vana kutusu yerini vana ceketine bıraktı. Vana ve armatür bakımı yapmak için farklı kullanım vanası izolasyon izolasyonundan farklı olarak vana ve armatür ceketi sökülüp yenide takılması gereken işçiliği de oldukça kolaydır.
Vana Yalıtımı Sayesinde Doğalgaz Giderinde Ayda 550 Liralık Kar
Dış yüzey silikonlu iç yüzey için cam yünü ya da taş yününden yapılmıştır. Eksi 30 dereceden artı 650 dereceye kadar artan sıcaklığa dayanıklıdır. Soğuk izolasyon uygulamalarında karlanma ve yoğuşma ile boru içi akışkanının ısınmasını önleyen vana yalıtımı yapılan araştırmalar sonucu doğalgaz giderinde Yılda 550 liralık kar elde edilmesini sağlamaktadır.
Kaçak Oranında Yüzde 90 Azalma
Termal kameralar kullanılarak yapılan ölçümlerde tespit edilen doğalgaz kaçak oranının ceket uygulamasının ardından yüzde 90’lara varan oranda azaldığı kanıtlandı. Vanaların yalıtımını sağlayan ürün son teknoloji sayesinde geliştirilerek izolasyon için harika bir ürün olarak sektöre kazandırıldı. Vanaların dış ortam ile ısı alış verişini en aza indirgeyen bu ürün 10 yıldan daha fazla kullanım süresine sahiptir. Vana yalıtım ceketi hakkında daha fazla bilgiye ilgili linkten sahip olabilirsiniz.
Vana Ceketi Hangi Malzemelerden Üretilir?
Yanmaz kumaş kullanılan vana yalıtımında iç malzeme olarak silikon kullanılır. İzolasyon malzemesinde de kauçuk köpükten yararlanılır. -40 ile artı 105 derece arasında bir sıcaklıkta kullanılabilirler. Enerjiden tasarruf sağlayan vana ceketlerinin işletmenize kayda değer şekilde avantaj sağlamaktadır. Elbette kullanılan malzemelerin yüzde yüz sızdırmaz olması önemlidir. Ceketler diğer izolasyon malzemeleri gibi yüzeylere yapışmadığı için kolayca giyilip çıkarılabilirdir. Görünüm estetik olarak dizayn edilir. İzolasyon malzemesi yanmaz olsa da yine de arka tarafındaki yanmaz kumaş kullanım sırasında dış etiklerden sizi korur. Bu ceketleri kullanarak tüm endüstriyel ısıtma ve soğutma hatlarında rahat hareket ederken işlemleri yaparsınız.